Посещението на американския министър на отбраната Лойд Остин е знак, че

...
Посещението на американския министър на отбраната Лойд Остин е знак, че
Коментари Харесай

Атанас Запрянов: Ротата Страйкър няма да е достатъчна

Посещението на американския министър на защитата Лойд Остин е знак, че Съединени американски щати държат на стратегическото партньорство с България в посока, която ние желаем. Това съобщи бившият заместник-министър на защитата Атанас Запрянов пред Българска национална телевизия.

По думите му изпращането на ротата  " Страйкър " у нас е знак на доверие към България и предпочитание за задълбочаване на съдействието. Ротата " Страйкър " не е задоволителна и се нуждае от осигуряващи формирования за бойна поддръжка, които други страни ще би трябвало да дават, с цел да се построи многонационална батальонна бойна група, изясни Запрянов.

Той уточни, че НАТО се готви да усили Източния фланг на Алианса, с цел да се обезкуражи Русия да води война отвън територията на Украйна. Съгласно проектите за защита не си представяйте, че НАТО с тази батальонна бойна група ще брани България, увери Запрянов.

" Ние сме надалеч от член 5 и от война с Русия, но всички тези ограничения са решителност войната да не се разпростре на територията на НАТО или, в случай че се разпростре, ще бъде платена висока цена ", акцентира някогашният заместник-министър на защитата.

Според него всички страни, които дават оръжие на Украйна, дават отбранително оръжие, което не може да бъде употребявано против Русия. Украйна няма такива характерности, с които да нападна Русия на нейна територия, сподели още Запрянов.

Той уточни, че имаме вътрешнополитически проблем да помогнем на Украйна, а не външнополитически проблем.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР